Brasserie Berlage bij de beste museumrestaurants van Europa volgens Tableau fine arts magazine

Tableau fine arts magazine heeft Brasserie Berlage uitgeroepen tot het op één na beste beste museumrestaurant van Europa. Een zeer respectabel resultaat om te eindigen tussen de nummer één van de lijst, Le Café Marly van het Louvre in Parijs en nummer drie het Towerrestaurant van het Museum of Scotland in Edinburgh.
Artikel Tableau fine arts magazine
Bij mooi weer wordt het een stuk aanlokkelijker om een museum te bezoeken wanneer je weet dat zich daarbij een fijn terras bevindt. Tableau presenteert een overzicht van de prettigste museumterrassen en een lijst beste museumrestaurants, waar het eten even top is als wat ze aan exposities deze zomer te bieden hebben. Je zou bijna vergeten dat je voor de kunst kwam…
Weinig mensen weten dat achter het Haags Gemeentemuseum een brasserie is gevestigd, genoemd naar de architect Berlage. Het is bereikbaar via een smal pad naast het Museon. Het terras van Brasserie Berlage ligt in de volle zon en heeft een mooi zicht op de tuin en het gebouw van het Gemeentemuseum. Bij slecht weer is het ook binnen goed toeven in de art deco zaal.
Deze zomer kun je in het Gemeentemuseum voor het eerst kunst kopen. Net als de Summer Exhibition van de Royal Academie of Arts in London kunnen gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars zich met maximaal drie kunstwerken inschrijven voor de tentoonstelling. Een vakkundige jury heeft uit 3000 inzendingen er 239 uitgekozen. Het thema dit jaar is aarde. En voor wie de schilderijen van het in verbouwing zijnde Mauritshuis niet kan missen is er de tentoonstelling Meesters uit het Mauritshuis. Ruim honderd topstukken, waaronder het Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, De Stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tuip van Rembrandt van Rijn. [br][br]
Brasserie Berlage
Bij het laatste levenswerk van architect H.P. Berlage – het Haags Gemeentemuseum – werd in de tuin een prachtig paviljoen gebouwd als rustpunt voor bezoekers en wandelaars. De gevestigde brasserie is sfeervol ingericht en gedecoreerd in stijl en doet de naam “Brasserie Berlage” eer aan.
In 1997 werd het Gemeentemuseum ingrijpend gerenoveerd. Ook het paviljoen in de tuin werd van onder tot boven aangepakt. Het terras werd in ere hersteld en aan de zijkant verrees een nieuwe comfortabele en lichte serre. Het artdeco paviljoen brengt de warme sfeer uit vervlogen tijden terug. Maar Brasserie Berlage is niet alleen van gisteren.
Brasserie Berlage beschikt over een 70 plaatsen tellend comfortabel restaurant met terras op het zuiden. De brasserie biedt met haar moderne en klassieke kaart zowel de liefhebber van de goede Franse keuken als de gastronoom keuze genoeg. Culinaire verfijning en eigentijdse invloeden, maar betaalbaar en comfortabel in de ambiance van de dertiger jaren. De royale Serre is bij uitstek geschikt voor besloten evenementen als diners, bruiloften, recepties en presentaties. De Serre beschikt over een eigen entree, sanitair en terras.

Archives