Hampi palm plates staan natuurlijk ook op langste rijsttafel ter wereld!

Neem een marktplein in een gezellig dorp, een topkok, 1200 mensen die er ‘zin an hebben’, voeg daar wat goede muzikanten aan toe, top dit af met een vleugje warme interesse van hoogwaardigheidsbekleders en omlijst dit met een gastvrije, open en vriendelijke cultuur. In een notendop het recept voor de sfeer die er heerste bij de langste rijsttafel, afgelopen vrijdag op de markt in Ede
‘De langste rijsttafel van de wereld´ is de titel waar deze recordpoging om draaide. Aan een tafel van meer dan 380 meter namen meer dan 1.200 mensen plaats om te genieten van negen heerlijke gerechten. Deze gerechten werden klaargemaakt door niemand minder dan topkok Lonny Gerungan, bekend van onder meer het tv-programma De Reistafel.
Hij heeft al jaren een droom het wereldrecord van de langste rijsttafel te breken. Dat hij niet alleen staat in zijn droom om Indonesisch eten te promoten, werd wel duidelijk door de aanwezigheid van ambassadrice Retno Marsudi.
De aanwezige gasten konden tijdens het nuttigen van de maaltijd genieten van muziek van Justine Pelmelay, Antje Moneteiro en het Edes Muzikanten Collectief die allen vrijwillig hun medewerking verleenden. Evenals de dames en heren van Showband Irene die zich voor de gelegenheid inzette als bedienend personeel
Hampi op tafel
SD Trading vond dit een prachtig evenement waar onze van palmbladeren gemaakte bordjes en schalen (HAMPI) natuurlijk bij aanwezig moesten zijn. De smakelijke gerechten van Lonny en zijn personeel zagen er dan ook prachtig uit op onze duurzame wegwerp borden.
Naast de gasten waren het bedienend- en keukenpersoneel ook zeer enthousiast over Hampi: Het weegt bijna niets, het is sterk, het is duurzaam en afwassen is er natuurlijk niet bij.
Geld inzamelen
Maar het ging niet alleen om het breken van het wereldrecord. De avond stond in het teken van het inzamelen van gelden ten behoeve van Child Support Indonesia, een Edese stichting voor ontwikkelingssamenwerking die al 25 jaar strijdt voor educatie van kansarme kinderen in Indonesië.
Via een financieel adoptieprogramma verzorgt de stichting de begeleiding van kinderen en de betaling van schoolkosten. Alle 1.200 aanwezigen betaalden voor een plaatsje aan ’s werelds langste rijsttafel en haalden daarmee een totaalbedrag op, na aftrek van gemaakte kosten, van 15 592 euro voor Child Support Indonesia. Hiermee kunnen 125 kinderen weer een jaar naar school

Archives