Alle restaurants Antwerpen Proeft bekend én hagelnieuwe programmatie

Voor de zevende editie van culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft is gekozen voor een nieuwe datum én locatie: evenementensite Waagnatie in de wijk het Eilandje van 9 tot 12 mei. Ook hebben de organisatoren van Antwerpen Proeft, voor het eerst solo, een sterke inhoudelijke upgrade doorgevoerd.
Kom dit jaar tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart naar het culinaire dorp aan de Rijnkaai en proef mee van de goddelijke creaties van onder meer driesterrenchef Sergio Herman, tweesterrenchef Viki Geunes van ‘t Zilte, nationale chocoladetrots Pierre Marcolini, Gault&Millau’s Aziaat van het Jaar Fong Mei en restaurant Yam Thai van Vlaamse tv-ster Nathalie Meskens. Waagnatie biedt een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en ligt in de schaduw van internationale toeristische magneet MAS, Museum aan de Stroom. De vorige jaren mocht Antwerpen Proeft steeds tienduizenden bezoekers verwelkomen
HAUTE COOKURE, HELSEN
Aan de beste affiche ooit van Antwerpen Proeft worden nu twee topnamen uit provincie Antwerpen toegevoegd, die allebei werden bekroond door Gault&Millau met een eerste toque of koksmuts. Restaurant Haute Cookure met zijn vernieuwende keuken is de gastronomische sterspeler van Oostmalle. Klassezaak Helsen maakt het mooie weer in gastronomiegemeente Kasterlee. Maar er is meer. Ook het bourgondische hart van Hoboken, Grand Café Patrasche en Catering Concepts, en het toonaangevende marktrestaurant La Place, gevestigd op de tweede verdieping van de majestueuze Stadsfeestzaal aan de Meir, zijn erbij van 9 tot 12 mei.
Klik hier voor alle restaurants op Antwerpen Proeft 2013, waaronder negen Michelinsterren.
Net als de vorige jaren is Antwerpen Proeft er voor iedereen die van fijn gezelschap, lekker eten en een goed glas houdt. Voor proevertjes, drank en culinaire producten betaalt u met speciale Antwerpen Proeft-bonnen. Deze bonnen zijn op het plein zelf verkrijgbaar aan de centrale kassa’s. Voor heel wat hapjes is het tarief 4 à 7 euro. Zo kunt u met alle sterrenchefs van Antwerpen en daarbuiten en met meerdere opvallende namen kennismaken. Haal uw proevertjes bij de restaurants en bistro’s op het plein, en geniet er samen met vrienden en familie van op de gezellige publieksterrassen, zoals het Bru Terras. Of schuif aan tafel bij een van de grotere restaurants op Antwerpen Proeft, bijvoorbeeld het Zuidoost-Aziatische Lucy Chang.
PROGRAMMATIE, VIP
Helemaal nieuw op Antwerpen Proeft is de programmatie in het Bowers & Wilkins Theater. Kijk hierbij onder meer uit naar:
Proeverij organische zomerwijnen Château Castigno
Presentatie global brand ambassador Martini, Giuseppe Gallo
Demonstratie beer and cheese pairing Liefmans en Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon
Presentatie nieuwe concept sound tasting Viki Geunes en Bowers & Wilkins
Workshop gebakdecoraties maken Toon De Klerck
Masterclass pisco sour, workshop ceviche maken El Sabor Andino
Ethiopische koffieceremonie Little Ethiopia
Demonstratie topchefs (onder wie Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop) en Kruidenwereld
Signeersessies Nathalie Meskens, elke dag om 17.00 uur
Film L’Amour des Moules (boek Tony Le Duc, bijdrage Sergio Herman), donderdag 9 mei om 22.45 uur
Verder biedt Antwerpen Proeft all-in VIP-arrangementen aan. Nieuw dit jaar is dat u zélf een uniek meergangenmenu samenstelt. Maak u op voor een avontuurlijke walking dinner, waarbij u op eigen tempo gerechtjes naar keuze haalt bij de klasserestaurants, sterrenchefs en hippe bistro’s op het plein.
Daarna kunt u in het luxueuze VIP-paviljoen in alle comfort genieten van de vangst van uw jacht. Het paviljoen is centraal gesitueerd, gereserveerd voor uw gasten en u loopt er vrij binnen en buiten. Er wacht ook een mooi assortiment drank op u, die à volonté is. Het begint met een glas champagne van Perrier-Jouët.
Reserveer hier uw tickets voor het VIP-arrangement

Archives